Iniciativa per dur el català a restaurants i hotels

LLENGUA

Avui, Sònia Pau, 31-07-2007
La campanya recorda a empresaris i treballadors que el català és obligatori
Vincula la llengua amb servei de qualitat

La restauració i l'hostaleria són dos dels sectors en què hi ha més presència tant d'empresaris com de treballadors d'origen estranger i és per això que gremis i govern han unit forces per tirar endavant una campanya de promoció de l'ús del català. La campanya Oberts al català farà arribar als hotels i restaurants informació sobre la normativa lingüística d'obligat compliment, els recursos gratuïts als quals es poden acollir i petits vocabularis bàsics perquè puguin atendre el públic en català.

"És una iniciativa per sumar esforços i perquè els nous catalans tinguin eines ràpides i eficaces que els ajudin a prosperar", va indicar ahir en la presentació el secretari de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile. El secretari de Política Lingüística, Miquel Pueyo, va admetre que sovint el coneixement del català dels treballadors d'hotels i restaurants és gairebé nul i va plantejar dues opcions: "Ser catastrofistes i dir que això s'acaba o bé fer feina". "Fer feina vol dir aplicar la llei - va afegir - , fer formació i vincular la llengua amb la qualitat del servei".

El secretari d'Immigració, Oriol Amorós, va insistir en la importància de la llengua com a element d'integració: "Si algú parla català, se sobreentén que s'integra en altres àmbits".

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)