Arriben 149 immigrants a El Hierro, entre ells 10 nens

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 27-07-2007
Onze menors desembarquen a la costa de Granada
Una ONG denuncia "abusos" als centres d'acollida de les Canàries

Amb el bon temps s'han recuperat les pasteres cap a les Canàries i ahir al matí van arribar al port de l'Estaca, a l'illa d'El Hierro, 149 subsaharians, deu dels quals eren menors d'edat. Hi van arribar transportats per una patrulla de Salvament Marítim, perquè dimecres al migdia la pastera en què viatjaven des de l'Àfrica va ser localitzada a la deriva intentant arribar a la costa canària.

Dos dels sense papers van haver de ser hospitalitzats per un traumatisme a la cama i una hipoglucèmia, però van ser donats d'alta al cap de poques hores. Una altra pastera va ser localitzada també ahir al sud de Torrenueva (Granada), amb 36 immigrants, onze dels quals eren menors, i van desembarcar a Motril.

Coincidint amb aquest augment de menors immigrants sols, l'ONG Human Rights Watch va exigir ahir el tancament dels centres d'acollida per a aquests nens i joves a les Canàries, on, segons van denunciar, "pateixen abusos i violència". "Es barregen menors de 10 anys amb altres de més grans i es viuen situacions de violència", va assegurar Simone Troller, membre de l'ONG. "No es poden queixar ni denunciar la situació perquè no poden sortir del centre, no saben la llengua i no tenen assistència d'advocats", va lamentar - se.

La consellera de Benestar Social de Canàries, Inés Rojas, ha ordenat obrir una investigació sobre la situació d'aquests centres i la Fiscalia General de l'Estat ha demanat informació als fiscals de Las Palmas.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)