Benach aborda el fet migratori amb el primer ministre del Marroc

Avui, David Alvarado, 24-07-2007

Les relacions econòmiques, el fet migratori i la qüestió del Sàhara occidental van centrar l’audiència que va tenir ahir la delegació del Parlament de Catalunya – – encapçalada pel president Ernest Benach – – amb el primer ministre del Marroc, Driss Jettou.

El viatge oficial de dos dies de la delegació parlamentària, formada per Benach, i també pel vicepresident primer, Higini Clotas, el secretari segon, Antoni Castellà, i la secretària general, Imma Folchi, va arribar després de la invitació del president de la Cambra de Representants del Regne del Marroc, Abdelwahad Radi.

L’objectiu de la reunió és aprofundir en les relacions permanents iniciades el 2000 entre els dos Parlaments per abordar juntament els reptes migratoris i les possibilitats de Catalunya d’invertir en el Marroc.

Benach va indicar que la inversió al Marroc ha de ser “prioritària”, tant pels interessos econòmics mutus com per l’impacte de la immigració marroquina en territori català. En una reunió mantinguda amb la Confederació General d’Empresaris Marroquins es va posar de manifest l’interès específic que té per a Catalunya la inversió en el sector turístic.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)