Arriba una nova pastera, ara a Ciutadella

IMMIGRACIÓ

Avui, Laura Moyà, 21-07-2007

La troballa ahir d’una embarcació de petites dimensions en una zona de penya – segats de Ciutadella (Menorca) confirma que les illes Balears s’estan convertint en una ruta d’immigració entre Europa i Àfrica. La policia local va assegurar que es tractava d’una nova pastera, mentre que el delegat insular del govern central a Menorca, Javier Tejero, va preferir no confirmar – ho. Els agents no van trobar cap dels ocupants de l’embarcació.

Les restes de la barca es van localitzar poc després del migdia entre son Saura i Cala Vell, una zona de difícil accés. Els bombers van haver d’intervenir per poder remolcar l’embarcació. Segons Tejero, la pastera va encallar a causa del mal estat de la mar.

Dins de la pastera no es van trobar objectes que demostressin que havia estat ocupada, encara que sí que es va localitzar roba, tabac i algunes bosses molt a prop de l’embarcació, uns objectes que podrien indicar que “sí que hi havia hagut immigrants a bord”, va explicar Tejero.

L’embarcació era més petita del que inicialment havien pensat les autoritats. Feia cinc metres d’eslora i, amb tota probabilitat, els seus ocupants es van traslladar nedant a una platja situada a uns 500 metres de distància.

Les forces de seguretat van intensificar la recerca dels ocupants de la barca, tant al municipi de Ciutadella com a la resta de l’illa, segons va explicar el delegat del govern central.

Trasllat a Barcelona

D’altra banda, els tretze ocupants de la pastera que va desembarcar dijous a Llucmajor, al sud de l’illa de Mallorca, es traslladaran avui al Centre d’Internament de Barcelona, des d’on s’enviaran al seu país d’origen. Si es confirma que la barca que ahir es va localitzar a Menorca és una nova pastera, serà l’octava que arriba a les Balears en menys d’un any, sis a Mallorca i dues a Menorca.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)