Flux d'immigrants a Seròs per la campanya de la fruita

IMMIGRANTS

Avui, Mònica Borell, 05-07-2007
L’alcalde denuncia problemes de sorolls i brutícia per la forta afluència de gent
La Generalitat afirma que són casos puntuals

La localitat de Seròs (Baix Segre) ha detectat aquesta campanya de la fruita una major afluència de persones immigrades que es desplacen fins a la població en cerca de feina i que pernocten i malviuen pels carrers.

L'alcalde, Gabriel Pena, denuncia els problemes que pateix la població, com ara de sorolls i brutícia, i reclama que "algú hi posi ordre". En canvi, fonts de la Generalitat i de la Subdelegació del govern espanyol van afirmar ahir que la campanya lleidatana es desenvolupa amb normalitat i que només en algun cas puntual hi ha uns fluxos de gent una "mica superiors" als d'altres anys.

Pena afirma que la població durant el dia està "mitjanament assossegada", però a partir de les vuit del vespre és quan es detecta una gran presència de persones immigrades al carrer, "molt més accentuada que altres anys". "A l'hora de pernoctar agafen cartrons i es posen al voltant de l'escola o sota els arbres", va afegir Pena, qui també va denunciar que els carrers on s'instal·len estan degradats, amb restes de menjar i brutícia, i que s'han detectat baralles i grups de gent que viuen en granges i cases abandonades.

L'alcalde va dir que és una situació que "no ens agrada" i exigeix una solució. Pena va fer arribar ahir a les institucions la seva preocupació durant la reunió que van mantenir responsables de la Generalitat, el govern de l'Estat i els ajuntaments de la zona per fer un seguiment de la campanya. El delegat de la Generalitat, Jaume Gilabert, va afirmar que enguany es pot parlar de normalitat, tant pel que fa al flux de temporers com a la seguretat. I va afegir que Seròs és un cas puntual i que l'augment és "insignificant, en relació a d'altres anys".

Pel que fa a la contractació il·legal, la Policia i la Inspecció de Treball van detectar dimarts en una finca de Soses 14 treballadors estrangers en situació irregular. Són temporers de Romania, Mali, el Senegal, Guinea Bissau i Gàmbia. Tres persones van declarar ahir a la comissaria sobre el cas. La Subdelegació va advertir que es perseguiran aquestes pràctiques.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)