El govern francès ultima la nova llei per restringir la immigració

Avui, À.V., 13-06-2007

El president francès, Nicolas Sarkozy, ultima una de les lleis estrella anunciades durant la campanya electoral, que tindrà l’objectiu de restringir la immigració i posar traves al reagrupament familiar. El titular del nou ministeri d’Immigració i Identitat Nacional, Brice Hortefeux, va transmetre ahir l’esborrany de la llei al Consell d’Estat. El diari Le Figaro avançava ahir les línies generals del text, que exigirà que les famílies dels immigrants que vulguin viure a França demostrin “un grau de coneixença de la llengua i dels valors de la República” abans d’entrar en territori francès. Segons la llei, si no compleixen el requisit podran seguir una formació organitzada per “l’autoritat competent” al seu país d’origen.

El text legislatiu no obligarà els immigrants a seguir aquests cursos per tal de no contradir el dret europeu, que cita “el dret a viure en família” com un principi irrebutjable, però els estrangers que no ho facin tindran més dificultats a l’hora d’aconseguir el visat.

Els immigrants que vulguin acollir les seves famílies a França també hauran de demostrar que cobren 1,2 vegades el salari mínim i hauran de vetllar per la bona integració dels seus fills signant un contracte. En cas de no respectar – lo, seran portats davant d’un jutge de menors.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)