Denuncien la policia per la mort d'un nigerià

IMMIGRACIÓ

Avui, Ester Pinter, 12-06-2007

La família d’Osamuyi Akpitaye, un nigerià de 23 anys que dissabte va morir a l’avió amb què era deportat de Madrid a Lagos, va denunciar ahir davant la justícia que el jove va rebre maltractaments de part de la policia que li van provocar la mort. El germà gran d’Osamuyi, Chester Akpitaye, va assegurar que alguns passatgers de l’Airbus d’Iberia en què viatjava l’immigrant deportat van veure com la policia li pegava i que un compatriota nigerià fins i tot ho va enregistrar.

L’informe preliminar de l’autòpsia, realitzada a l’Institut de Medicina Legal d’Alacant, ciutat on el comandant de l’avió va decidir aterrar en detectar que Osamuyi havia mort, va desvelar ahir que el jove va morir a causa d’una parada cardiorespiratòria. L’informe també assenyala que l’home va ser emmordassat, que no constava que anés emmanillat i que presentava dues contusions lleus a la mà esquerra i a l’esquena.

No obstant, des del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià es va assegurar que la causa exacta de la mort no es podrà establir fins que es coneguin els resultats de les proves sobre els òrgans vitals – pulmó i cor – sol·licitades a l’Institut de Toxicologia de Barcelona.

Chester Akpitaye va afirmar ahir que, després de diversos intents d’extradició fallits, “van enviar quatre policies forts per pegar – li, maltractar – lo i endur – se’l, i mira com ha acabat”. El Sindicat Professional de Policia (SPP) va explicar que el jove va ser emmordassat perquè tenia un comportament agressiu i van defensar la professionalitat dels policies que van actuar en el procés d’expulsió. A més, van apuntar que Osamuyi podria haver – se autolesionat per evitar ser expulsat.

D’altra banda, més de 200 immigrants subsaharians, entre els quals quatre nadons, van arribar entre ahir i diumenge a les costes canàries a bord de diverses embarcacions.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)