La policia de Girona haurà de justificar els escorcolls

SEGURETAT

Avui, Elisabet Escriche, 12-06-2007

La policia local de Girona i els Mossos d’Esquadra entregaran un formulari als ciutadans que siguin aturats, identificats o escorcollats al carrer a partir del mes d’octubre. Amb aquesta mesura es vol augmentar l’efectivitat d’aquest tipus d’acció i evitar una discriminació de les minories ètniques.

Abans de començar a distribuir el formulari, els agents faran un cicle formatiu per familiaritzar – se amb el document. “És molt positiu tirar endavant aquest projecte, perquè l’agent pot justificar al ciutadà el perquè d’aquest escorcoll”, va puntualitzar ahir el cap de la policia local de Girona, Josep Palouzié. En cas que els ciutadans identificats considerin que els agents han vulnerat els seus drets, el formulari els permetrà presentar una reclamació contra el cos policial.

El projecte, batejat amb el nom d’Estratègies per a l’eficàcia de les identificacions i escorcolls policials, està extret d’una experiència que ja es du a terme a ciutats d’Anglaterra on hi ha un alt índex de població immigrant. A part de Girona, també es farà per primera vegada a la localitat madrilenya de Fuenlabrada i a països com Bulgària i Hongria. També hi participa el centre UNESCO de Catalunya.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)