Reclamen més drets per als fills d'immigrants

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 10-06-2007
Sant Egidi demana la nacionalització dels menors estrangers
N'hi ha mig milió residint a l'Estat

Desenes de famílies van participar ahir al parc de la Ciutadella a la festa Jo també sóc aquí, organitzada per la comunitat de Sant Egidi per reclamar al govern espanyol que reformi la normativa sobre nacionalització de menors fills d'immigrants i s'agilitzin els tràmits de nacionalització dels nens estrangers que viuen a l'Estat.

Segons va explicar la portaveu d'aquesta comunitat a Catalunya, Meritxell Téllez, l'objectiu d'aquesta jornada - la tercera que organitza aquesta comunitat - és "conscienciar la ciutadania de Catalunya de la situació en què es troben molts menors que han nascut aquí o que han arribat de molt petits, que parlen la nostra llengua i tenen la nostra cultura i, en canvi no tenen la nacionalitat espanyola".

Téllez va afirmar que, segons les xifres de Sant Egidi, a Espanya hi ha mig milió de nens estrangers i bona part d'ells no es podran nacionalitzar perquè els seus pares es troben en situació irregular. "Molts d'ells tindran moltes dificultats per obtenir la nacionalitat espanyola", va remarcar, i va afegir que això els dificultarà tenir una vida com la resta d'infants. A la festa d'ahir es van fer jocs per als més menuts, actuacions musicals i teatre.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)