Els immigrants arriben demà a Tarragona

IMMIGRACIÓ

Avui, Oriol Margalef, 01-06-2007

| Els vint – i – sis nàufrags podrien obtenir dret d’asil si demostren que fugen de represàlies polítiques

El transbordador de la marina mercant Clara Campomor arribarà demà al port de Tarragona amb els 26 nàufrags subsaharians que un pesquer català va recollir dissabte en aigües territorials de Líbia.

El Montfalcó, que durant sis dies ha navegat amb una tripulació cinc vegades superior a la permesa i ha patit tot tipus de dificultats, va transbordar ahir a primera hora del matí els immigrants al vaixell enviat per Foment i a la tarda va fer port a la localitat de Marsala, a l’illa de Sicília.

Els sis mariners del Montfalcó descansaran uns dies a l’illa italiana i s’aprofitarà aquest temps per reparar un dels quatre motors de l’embarcació, que va resultar danyat durant la travessia. Els 26 nàufrags, d’altra banda, podrien obtenir dret d’asil o refugi del govern espanyol si demostren que fugen de represàlies polítiques a Costa d’Ivori. Advocats de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat els assistiran a Tarragona.

Per bé que es creu que tots els nàufrags gaudeixen de bona salut, la Creu Roja va iniciar ahir els preparatius per prestar suport sanitari a l’arribada del contingent. L’elecció de Tarragona, on no hi ha experiència d’acolliments semblants, ha causat sorpresa a la Subdelegació del govern central.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)