Tercera protesta contra un campament gitano

COL·LECTIUS

Avui, Virgínia Mascaró, 01-06-2007

Veïns del carrer del Maresme van tornar a sortir ahir al carrer, a dos quarts de vuit del vespre, en la tercera protesta del mes de maig contra el campament gitano que fa quasi quatre anys que ocupa les antigues naus Transportes Masorribas, a la confluència dels carrers Maresme i Cristóbal de Moura. La manifestació es va dur a terme, malgrat que l’Associació de Veïns Maresme, que havia convocat les dues anteriors, havia dit que no hi participaria i l’havia desaconsellada.

“Marxaran. El regidor del districte de Sant Martí, Francesc Narváez, ens ha dit per escrit que hi ha una ordre judicial per desallotjar el campament el dia 21 de juny. Pensem que és millor que no hi hagi més protestes perquè és una qüestió molt greu i hem d’evitar, com sigui, enfrontaments entre els veïns i les persones del campament”, afirma Santos Pérez, president de l’Associació de Veïns Maresme.

No ho veuen així els veïns que pateixen els forts sorolls, la brossa i les pudors que generen les caravanes de les famílies que hi viuen. “Volem fets. Hem esperat prou i patit massa. Ens manifestarem fins que el campament marxi, diguin el que diguin els polítics. No ho volem més net, ni amb menys soroll. Volem que se’n vagin i que al solar s’hi facin els equipaments promesos”, afirma Antònia, una veïna que hi viu davant.

“No som racistes. Volem dignificar un barri treballador que encara té mancances. Si els polítics volen convivència que s’enduguin el campament a prop de casa seva”, afirma Encarna.

Les persones d’ètnia gitana que viuen al campament no han rebut encara cap notificació judicial sobre el desallotjament, afirma l’Associació Quart Món. “Hem demanat molts cops a l’administració que creï un campament permanent a prop de Barcelona, com els de París i Brussel·les, higiènic i amb educadors, per evitar conflictes com aquest”, afirma Rina, una assistent social.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)