Vendre por per comprar vots

Eleccions a Badalona

Avui, Jordi Alcover, 01-06-2007

RESULTAT · El polèmic DVD de García Albiol ajuda a la projecció dels populars com a segona força PACTES · El PP ofereix un acord a ICV

El DVD de campanya 7 minutos no ha estat el que ha donat set regidors al PP, dos més dels que ja tenia el partit a Badalona, però hi ha ajudat. El grup municipal liderat per Xavier García Albiol està d’enhorabona, ja que ha estat l’única llista dels populars que ha tingut un ascens tan notable a Catalunya. I Badalona, en conseqüència, ha de tornar a fer front a un nou repte: el de la immigració.

Barris com els de la Salut, Sant Roc i Artigues han estat tradicionalment espais receptors de nouvinguts. Ara, quan s’apuntava una certa regeneració econòmica, una nova onada migratòria ha derivat en casos d’absentisme escolar, sobreocupació d’habitatges i, especialment, una certa hostilitat entre nouvinguts i la gent que ja porta unes quantes dècades vivint en aquests barris.

I, d’això, el PP de Badalona n’ha sabut treure un rèdit. De fet, a Albiol se l’ha vist en campanya demanant el vot passejant pels mercats de la Salut, Montigalà…: “Xavi, esta vez sí!”, “Xavi, a ver si nos los quitas de ahí, estamos sufriendo algo insostenible”. Diferents veïns d’aquests barris s’anaven acostant a l’alcaldable del PP aquests dies i s’hi dirigien com a un salvador. Albiol els agraïa el gest signant – los un autògraf en una postal seva amb les seves set primeres propostes al revers.

Tot i que l’alcaldable els reia les gràcies, mai ha arribat a formular discursos amb tanta xenofòbia, si bé és cert que durant tota la seva campanya ha vinculat la “immigració il·legal” amb la delinqüència perquè “d’alguna cosa han de viure aquesta gent”. Albiol ha estat l’únic candidat que no ha demanat paciència en aquests barris, simplement ha dit el que la gent volia sentir: que cal “dignificar” barris com els de Sant Roc, acabar amb els pisos pastera, prohibir la construcció d’una mesquita en terreny públic, i incrementar la seguretat a Badalona – tot i que l’índex de delinqüència no ha augmentat aquests quatre anys – .

Albiol, que vol governar i fa ofertes fins i tot a ICV, ha treballat de valent per fer una bona campanya, s’ha dirigit al seu possible votant, se n’ha anat del centre als barris més desafavorits i ha promès acabar amb la immigració il·legal a Badalona. El més paradoxal ha estat que molts dels seus fans eren els mateixos nouvinguts i d’ells n’ha tret un bon grapat de vots.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)