La dansa dels dracs a Xinafest

Immigració

Avui, Sònia Pau, 31-05-2007

INTERCANVI · Organitzen un festival per enfortir vincles entre la cultura xinesa i la catalana CERTAMEN · Les comerciants sinoespanyoles impulsen la celebració del dia 10 60 ACTIVITATS · Una festa amb mites, tradicions, karaoke i economia

Hhi ha més de 35.000 xinesos empadronats a Catalunya, que en total han posat en marxa més de 4.000 empreses. Conscients que la gran distància cultural entre la Xina i Catalunya i també els diferents hàbits laborals – vénen bàsicament per treballar com més hores millor – poden ser un fre per a la societat d’acollida, l’Associació de Dones Comerciants Xino – Espanyoles i Orígens, una entitat que fa recerca i divulgació dels valors comuns entre cultures i tradicions, han organitzat Xinafest, un festival per enfortir els vincles entre les dues cultures.

La cita és el diumenge 10 de juny a les Cotxeres de Sants. “Volem que sigui un espai de relació i d’intercanvi on hi hagi des de les famílies xineses i catalanes fins a empresaris i treballadors”, va explicar ahir Wang Shang Mei, presidenta de les Dones Comerciants. El secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, va recordar que una característica del col·lectiu xinès és que s’acaben instal·lant al lloc on emigren: “Tenen ganes d’ensenyar qui són i molta vocació de permanència i de crear riquesa”.

La medicina tradicional xinesa, els mites i tradicions, un concurs de karaoke, una visió de l’economia xinesa a Catalunya i una dansa per l’harmonia de les civilitzacions en què participen un drac xinès i un de català seran alguns dels actes de la primera edició del Xinafest.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)