Montilla insta els partits a lluitar contra l'abstenció

Avui, M.F., 31-05-2007

El president de la Generalitat, José Montilla, va fer ahir una crida a tots els partits a “treballar junts” per elevar els índexs de participació electoral a Catalunya. El cap de l’executiu català va ser interrogat per CiU, ERC i ICV per l’elevada abstenció que hi ha hagut en els comicis municipals durant la sessió de control al govern al Parlament.

El líder de la federació nacionalista, Artur Mas, va emplaçar el president català a “no adormir – se” i “liderar” la lluita contra l’abstenció i aquest li va replicar que no el faci responsable de la pèrdua de vots de CiU. El cap de l’executiu català també va instar els partits democràtics “a ser responsables i treballar conjuntament” sobre el fenomen de la immigració a fi d’evitar que “s’estenguin partits que inciten a l’odi racial”, en al·lusió a Plataforma per Catalunya.

El mandatari va coincidir amb el portaveu republicà al Parlament, Joan Ridao, en la seva anàlisi sobre l’increment de vots d’aquest tipus d’organitzacions, i va afirmar que “encara que els partits xenòfobs són minoritaris, és obligació de tots tractar que no s’estenguin”. El portaveu d’ICV – EUiA, Jaume Bosch, va lamentar l’ús que el PP va fer del tema de la immigració durant la campanya i va recordar que durant el govern de CiU hi va haver xifres d’abstenció similars a les de diumenge.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)