El gihadisme ensagna Niça

Avui, , 30-10-2020

L’amenaça sanitària s’encavalca amb la terrorista. Ahir, l’endemà de l’anunci d’Emmanuel Macron d’un nou confinament fins almenys l’1 de desembre, França es va despertar amb una notícia tràgica. Un home va assassinar tres persones amb un ganivet a l’església de Notre – Dame de Niça, al sud – est del país. Una de les víctimes va ser decapitada i també hi va haver diversos ferits. La fiscalia antiterrorista va assumir – ne ràpidament la investigació. L’atac es va produir enmig d’una onada de ràbia i protestes en països musulmans contra Macron i la nació francesa.

“Ha estat un acte bàrbar”, va assegurar l’alcalde de Niça, el conservador Christian Estrosi. “Tretze dies després de Samuel Paty –el professor decapitat per haver mostrat les caricatures de Mahoma–, el nostre país no es pot conformar amb les lleis de temps de pau per aniquilar l’islamofeixisme”, hi va afegir.

L’atacant, que va ser detingut i hospitalitzat després d’haver estat ferit per les forces de seguretat, va repetir en múltiples ocasions “Déu és el més gran” en àrab. Segons va revelar a la policia, es diu Brahim Aouissaoui i és un immigrant tunisià de 21 anys, que va arribar recentment en sòl francès en condicions irregulars després d’haver estat a l’illa italiana de Lampedusa.

L’assaltant va matar una dona d’uns 70 anys, que va ser trobada degollada a l’interior del temple. La llista de víctimes mortals també inclou el sagristà i una noia d’uns 30 anys. Tres dies abans de Tots Sants, l’atac suposa una agressió directa contra els francesos de confessió cristiana.

El sacerdot Jacques Hamel ja va ser decapitat el juliol del 2016 per dos gihadistes en una església de Normandia. Un atac que es va produir pocs dies després de l’atemptat del 14 de juliol a l’emblemàtic passeig dels Anglesos de Niça, en què 86 persones van morir atropellades per un camió.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)