El govern ultima accions per a la integració dels MENA

Avui, , 14-03-2019

Preocupació i reacció davant els atacs xenòfobs als centres d’acollida amb menors estrangers. La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha explicat que s’està enllestint un “protocol d’aterratge” per facilitar la comunicació entre ajuntaments, Generalitat, entitats gestores i veïns quan s’hagin d’instal·lar nous centres, amb l’objectiu de contribuir a la integració del col·lectiu.

Oliva ha reconegut que l’arribada d’aquests menors “tensiona el sistema i tensiona la societat”, però insisteix que ara es disposa d’una planificació que no es tenia l’any passat, quan es va haver de reaccionar davant l’allau de menors que arribaven a Catalunya. L’estratègia més enllà de garantir l’acollida en aquests centres és facilitar la integració i l’emancipació dels menors que arriben sense cap vincle familiar. “En molts municipis on es diu que s’ha incrementat la delinqüència pels MENA, després amb dades objectives es demostra que no és així”, indicava.

En els centres, on els menors fan la primera estada, la prioritat és saber com estan i que comencin a familiaritzar – se amb un nou idioma fent classes de català i castellà. Segons va concretar Oliva, hi ha 400 nois que aprenen català a través del Consorci de Normalització Lingüística, 200 més que estan en programes de noves oportunitats i 200 més que s’hi incorporaran en les pròximes setmanes.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)