El Govern impugnarà el decret del Ministeri que regula la distribució de fons per atendre menors migrants no acompanyats

Avui, , 19-11-2018

La Generalitat presentarà un recurs davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem contra el decret del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, que preveu la distribució de fons en matèria d’acollida de menors estrangers no acompanyats (Mena).

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies considera que el repartiment de fons que contempla aquest decret és injust i així ho va fer saber el conseller Chakir el Homrani a la ministra María Luísa Carcedo en la reunió bilateral que van mantenir el 25 d’octubre a Madrid. Dels 38 milions d’euros que ha habilitat el ministeri per a aquesta contingència, se’n destinen 2 a Catalunya.

Afers Socials també lamenta que el decret se centri en l’arribada dels joves i en la primera atenció i no en l’atenció continuada per part del sistema de protecció. Actualment el sistema de protecció a la infància i l’adolescència de Catalunya tutela i acull uns 3.000 joves migrants sense referents familiars, segons dades del departament.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)