L’Aquarius traslladarà els refugiats en dos vaixells militars fins a València

Avui, , 12-06-2018

Les ONG Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Méditerranèe han anunciat que el Centre de Coordinació de Salvament Marítim de Roma planifica transbordar alguns refugiats en dos o tres vaixells militars italians, que els traslladarien fins a València, després que el president espanyol, Pedro Sánchez, hagi ofert el port valencià per acollir l’Aquarius amb 629 persones a bord. Aquesta opció no és “la millor opció” segons han denunciat les dues entitats, que apostarien per desembarcar els immigrants en el “port més pròxim”. Per MSF el pla implica que “persones rescatades que ja estan exhaustes hagin d’aguantar quatre dies més de viatge al mar”. Amb tot, l’opció d’anar rumb a València pren pes cada cop més.

Aquest mateix matí, el president del consell executiu de Còrsega s’ha ofert també a acollir en algun dels seus ports el vaixell Aquarius.

La solució urgent s’està avaluant després que Itàlia i Malta hagin rebutjat aquest cap de setmana passat rebre en els seus ports l’Aquarius.

Aquest matí un vaixell militar de Malta i de rescat d’Itàlia han traslladat aigua i menjar fins a l’Aquarius, segons han explicat també les mateixes ONG a Twitter.

Aquest dilluns a la nit, MSF havia descartat viatjar fins a València perquè és un llarg recorregut de 1.300 quilòmetres que volia dir 4 o 5 dies de viatge, impossible segons l’ONG per les condicions en què es troben els migrants. Metges Sense Fronteres va qualificar que aquest trasllat era molt “insegur”.

Unes hores abans i després que Pedro Sánchez anunciés que estava disposat a acollir l’Aquarius, el ministre de l’Interior italià va encendre les xarxes socials després de fer una roda de premsa en què va qualificar de “victòria” l’oferiment d’Espanya.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)