Alemanya deté un soldat racista camuflat de refugiat sirià

Avui, , 28-04-2017

La detenció d’un soldat alemany de 28 anys, amb rang de tinent i destinat a França, ha revelat un cas de doble vida insòlit: tot indica que l’home pretenia cometre un atemptat que fos atribuït al terrorisme gihadista, mogut només per la seva ideologia xenòfoba.

Aquestes eren les primeres conclusions de la fiscalia de Frankfurt ahir, en informar de la detenció d’aquest membre de les forces armades alemanyes, que l’any 2015 havia aconseguit fer – se passar per un refugiat sirià davant les autoritats d’immigració de Baviera, tot i que no parla àrab. Des d’aleshores mantenia una doble existència, entre els exercicis militars a França, entrenaments de resistència per a la supervivència a Baviera i visites esporàdiques al centre de refugiats, on sembla que ningú no el va detectar com a impostor.

Se sospita que el detingut volia cometre un atemptat i, de fet, se’l tenia sota vigilància des que al febrer va ser detingut a Viena quan anava a recollir una arma carregada que suposament ell mateix havia amagat en un racó dels lavabos de l’aeroport de la capital austríaca. Per motius que encara no han estat aclarits, no se’l va retenir, sinó que es va considerar que únicament havia vulnerat les lleis de tinença d’armes.

A partir d’aquell moment, però, se’l va tenir vigilat, fins que s’ha tancat el trencaclosques de la seva doble identitat.

La policia de Frankfurt sospita que la seva intenció era cometre un atemptat, probablement amb aquella arma amagada i la identitat fictícia, amb intenció de desacreditar els refugiats sirians.

A la seva detenció en va seguir una altra d’un presumpte còmplice, un estudiant també alemany de 24 anys, originari com ell del sud del país i suposadament un amic seu que podria saber tant dels seus plans com de la seva doble identitat.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)