L'Ajuntament va atendre durant el 2007 un miler de dones per maltractaments

COL·LECTIUS

Avui, Cristina Palomar, 08-05-2008
El 35% de les víctimes eren immigrants
Ciutat Vella és el districte amb més casos de mals tractes

Prop d'un miler de dones víctimes de maltractaments, principalment per part de la seva parella, van ser ateses l'any passat per l'Equip d'Atenció a les Dones (EAD) dels serveis municipals contra la violència masclista. De les 971 dones que van sol·licitar ajuda, el 35% eren d'origen immigrant, sobretot procedents de l'Amèrica Llatina (59%), del Magrib (16%) i de l'Europa de l'Est (11%). Per districtes, Ciutat Vella és el que té més casos de violència de gènere (135).

Aquesta xifra de maltractaments suposa un increment del 15% respecte al 2006 i posa en evidència que les denúncies per casos de violència domèstica no deixen de créixer, sobretot perquè la dona està perdent la por a denunciar i sap on ha de demanar ajuda. Segons les dades facilitades ahir per la regidora Elsa Blasco, del miler de dones assistides, prop de la meitat s'han donat de baixa d'aquest servei, però només 113 ho han fet perquè han aconseguit refer del tot la seva vida.

El servei, que forma part del pla municipal contra la violència envers les dones 2007 - 2011, ofereix assessorament jurídic i suport a les víctimes independentment de la seva situació legal i administrativa. Tampoc té en compte si la dona conviu amb l'agressor o si l'ha denunciat. La iniciativa inclou acollida d'urgència, cases d'acolliment municipals i pisos pont. En aquest mandat s'incorporarà un servei d'atenció psicològica estable.

El suport a les víctimes de violència de gènere també s'estén a l'àmbit familiar. 109 menors han rebut atenció durant l'any passat i 109 homes maltractadors han demanat ajuda voluntàriament.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)